26 Ağustos 2009 Çarşamba

Güya "ev yapımı bebe bisküvisi"

Evde bebe bisküvisi yapayım diye niyetlendim ama başka bir şey çıktı. Yine de pusette gezinirken bir şeyler kemirmeyi seven çocuğunuz varsa içiniz rahat bir şekilde verebileceğiniz, sizin de kahve yanında tüketebilceğiniz sağlıklı bir atıştırmalık oldu. Kağıt-kalem-printerları hazır edin. Tarife geçiyorum
Malzemeler;
- 10-12 adet kuru kayisi (ben tek tük de kuru incir ekledim)
- 1 adet yumurta, sarisi ve aki ayrilmis
- Yarim su bardagi yulaf ezmesi
- Yarim su bardagi seker (şeker yerine 1 bardağa yakın pekmez koydum)- Yarim su bardagi zeytinyagi
- isteğe göre ezilmiş ceviz.
- 1,5-2 su bardagi tam buğday unu (şeker yerine pekmez koyunca bir bardağı normal beyaz un olacak şekilde toplamda 3 bardağa yakın un ekledim. )- 1 paket kabartma tozu (kab. tozu çocuklar için pek tavsiye edilmiyor. ben de karbonat kullandım)


Yapılışı:
Kayısıları akşamdan suya koyup blendırda püre haline getirin ya da bıçakla minik minik doğarın. Kayısıları koyduğunuz suya yulafı ekleyin, iyice lapalaşması için bekleyin. Yumurta sarisini yagla karistirin. Icine kayisili yulafi ve cevizi ekleyin. Diğer tarafta tam buğday ununa karbonatı koyun ve karistirin. Un miktarini kurabiye kivami icin ayarlamak gerekebilir. Şöyle sert kıvamlı, kalıpla kesmeye uygun bir hamur oluyor. şekil verip üstüne yumurta akı sürün. 200 derecede 15-20 dakikada pişiyor.
afiyet şeker olsun
edit: bu tarifle 2 koca, bir de ufak tepsi kurabiye çıktı ki bizim ev için çok fazla. hamuru buzluğa atabilir miyim acaba? bilen var mıdır? deneyen??


Posted by Picasa

9 yorum:

  1. Çok akllıca gezdirirken eline vermek bende fırsatını bulursam deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  2. Sağol kız tamda kek mi yapsam börek mi diye düşünüyordum
    hemen deneyeceğim

    YanıtlaSil
  3. maşalla Hülyacım sabah sabah ne güzel şeyler yapmışsın tam sahurluk....

    YanıtlaSil
  4. Ben de Ayçanın sitesinden böyle sağlıklı bi kurabiye denediydim birinde (Parkta bebelerin çubuk krakerlerine saldırmasın artık diye)..Çok mu pişirdim çok mu un koydum naptıysam olmuş sana taş,at çocuğun kafasına kırılsın yani.:))O gün bugündür denemedim bidaha..Dur bunu deniycem ama..

    YanıtlaSil
  5. Ada henüz yiyemez ama ben yerim bunları :) tam bir kurabiye canavarıyım... ellerine sağlık, deneyeceğim haftasonu...

    YanıtlaSil
  6. merhaba hülya hamuru pişirmeden de koyanbilirsin buzluga fırında pişirdikten sonrada soguduktan sonra at ,tuna ya vermeden 1 ve 1,5 saat önce çıkar aynı yeni pişmiş gibi taze olur altı çok kısık bir şekilde ısıtabilrsin de beklemek istemezsen taze oluyor ben fazla gelen ne varsa atıyorum misafir gelince çıkarıyorum bu şekilde ama hamuru yapmadım sadece duydum hamuru çıkardıktan sonra biraz yumuşatıp fırına vereni başkasının yalancısıyım

    YanıtlaSil
  7. kurabiyeler pek güzel, hamurunu da buzluğa atabilirsin.

    YanıtlaSil
  8. serpil
    çok sağol. attım 5-6 tane buzluğa

    YanıtlaSil